Recerca contra el càncer de mama… avenç

Avui t’apropem una notícia sobre una recerca realitzada dins de les fronteres espanyoles i que està provocant que s’identifiquen nous elements per tal de tractar determinats tipus de càncer de mama.

càncerPer una banda, investigadors de la Universidad Autónoma de Madrid (AUM), el Centro de Biología Molecular Severo Ochoa (centre mixte UAM-CSIC), la Universidad Complutense i l’Instituto de Investigación Hospital 12 de Octubre, es troben liderant un treball internacional on han identificat la relació entre el receptor de cannabinoides CB2 i la proteïna HER2, que provoca l’augment i resistència de les cèl·lules cancerígenes.

Els darrers descobriments han mostrat que l’HER2 exerceix com a controlador i activador del número del CB2. A aquest fet s’afegeix que, la unió física a la membrana de les cèl·lules tumorals, d’aquesta proteïna amb aquest receptor específic, provoca la supervivència i multiplicació de les cèl·lules anteriors.

El descobriment anterior a permès identificar l’HER2 i el CB2 com a possibles dianes que cal atacar en els tractaments per combatre el càncer de mama HER2+.

P.S.1 Si vols aprofundir sobre aquesta noticia pots consultar l’article Investigan nueva dianas para tratar un subtipo de cáncer de mama a la web Infosalus.com.cursa

P.S.2 Si estàs de vacances per Gijón aquest cap de setmana, no ho dubtis i participa a la Carrera de la Mujer  que es celebrarà el dia 21 de juny.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s