Quin és el cost del càncer de mama?

Avui us compartim una nova iniciativa de recerca sobre el càncer. La característica principal de la investigació proposada (i ja aprobada 🙂 radica en que es centra en estudiar l’impacte sòcio-econòmic vinculat amb el càncer de mama en un miler de dones de cadascun dels quatre països (Regne Unit, Finlàndia, Espanya i França) que participaran en la iniciativa de manera paral·lela. A Espanya comptarà amb pressupostque ja és molt! de 400000€.

La justificació d’aquesta recerca vindria donada, per una banda, perquè una de cada vuit dones que pateixen aquest càncer veuen afectades facetes personals-familiars i professionals de la seva vida. D’albra banda, “El impacto socioeconómico es alto y hay que intentar minimizarlo. A las pacientes se les desmorona su entorno emocional: como mujer, con la pareja, la seguridad que tiene en su vida sexual, incluso la capacidad de relación”, així ho explica el Doctor Jaume Masià, director del servei de Cirugia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau (Barcelona).

És important saber que passa un cop la malaltia ha estat tractada. L’impacte/les repercussions del post-càncer s’han de conèixer i valorar per tal d’oferir una millora dins de la qualitat de vida, no únicament a nivell de salut si no també a nivell integral i de reinserció laboral i familiar de les dones que han patit el càncer de pit.

RECERCA en majúscules, abans, durant i després de la malaltia constitueix l’eslògan clau per tal de visibilitzar, tractar i millorar la VIDA de totes.

P.S. També is deixem una ponència sobre “Aspectos socioeconómicos del cáncer” (molt centrada en els diners), per tal d’ampliar la vostra “culturilla” sobre el tema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s