Repte: superar el 80%

Obrim aquest nou post amb una bona notícia… el càncer de mama s’ha convertit en una malaltia crònica gràcies a la detecció precoç, els crivats massius (screening) i als nous tractaments.

Segons la Dra. Ana Lluch en aquests darrers anys s’ha produït una revolución” en el arsenal terapéutico, con la incorporación de fármacos biológicos e inmunológicos, efectivos y con menos efectos secundarios”. Al mateix temps, la Dra. Lluch destaca també la importància d’una relació personal entre pacient i metge, basada en el respecte, la confiança, l’intercanvi d’informacions i el feedback constructiu.

Però… hi els diners per continuar la recerca… d’on es poden treure ara que el govern retalla pressupostos dins de l’àmbit de la recerca. És ara, més que mai, quan la implicació social, de les empreses i organitzacions han d’implicar-se en la lluita contra el càncer, ideant propostes que permetin recollir diners per generar investigació i seguir avançant.

Perquè ara per ara la taxa de supervivència es situa en el 80% però aquest es un sostre que hem de trencar per aproximar-nos a una xifra de tres números i això només serà possible si els investigadors i els metges poden seguir descobrint i atacant eficaçment els punts febles d’aquesta malaltia.

Seguint aquesta línia d’implicació, conscienciació i impacte social el 19 d’octubre a les aules del Cibernàrium des del grup GENTIC desenvoluparem un taller sobre l’eina de presentacions en línia Prezi. Les aportacions econòmiques són voluntàries i es poden realitzar mitjançant el número de compte de l’AECC. Les inscripcions apareixeran en breu a la web del Cibernàrium 😀

Ah! No pateixis, si et quedes sense lloc físic podràs seguir tota l’activitat formativa via streaming.

P.S.1 Si vols saber una mica sobre les opinions de la Dra. Ana Lluch, considerada la millor oncòloga d’Espanya per un estudi independent, fes un cop d’ull a aquesta notícia.

P.S.2 Per si estàs entrenant i et ve de guts col·laborar mentre cremes greixos cursesaquí et deixem les darreres curses de la dona que tenen lloc a Espanya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s