PREZIosa… let’s go!

¡Misión cumplida!

El pasado lunes llevamos a cabo el taller sobre la herramienta de edición de presentaciones en línea PREZI en el Cibernàrium con ÉXITO.

Asistentes al taller PREZIosaMás de 25 personas se acercaron y fueron estudiantes modélicos que además de realizar de manera óptima la totalidad de las actividades propuestas, ayudaron a recoger un donativo para poder seguir investigando sobre el cáncer.

Además, contamos con guest stars, la gente del Instituto Profesional de Ejercicio Físico y Cáncer se acercaron para informarnos sobre su iniciativa. No dejéis de echarle un ojo y difundirla si tenéis algún pariente, amigo, conocido que se encuentre bajo los efectos del cáncer. La actividad deportiva puede actuar como co-terapia, con repercusiones/impacto positivo a nivel físico y mental.

Para aquell@s que estéis interesados os compartimos la presentación do it yourself  (hágalo uste mismo).

Si hacéis uso de ella y os resulta útil por favor, no olvidéis dejar vuestra aportación voluntaria.

¡¡¡Gracias a tod@s los que han hecho posible que esta iniciaTICva haya cobrado vida propia!!!

¡Estamos pensando ya en la propuesta PREZIosa del 2016! 

P.S. Se aceptan sugerencias 😀

Sumant activitats roses

Sí! El dia contra el càncer de pit es troba just a la volta del cap de setmana. Són moltes les persones, organitzacions, empreses, associacions, etc. que a títol individual o col·lectiu ideen i porten a terme activitats que permetin conscienciar sobre aquesta malaltia i recollir fons per poder seguir investigant.

A Barcelona i les ciutats i pobles de les seves rodalies  es vesteixen de rosa aquest cap de setmana i el dilluns. Aquí et deixem tot un seguit d’accions a les quals et pots adherir per una molt bona causa rosa.

Diumenge, 18 d’octubre:

Dilluns, 19 d’octubre:

IMPLICAT i PARTICIPA!!! DÓNA PER LA DONA!!!

P.S. Per si tens amics fora de les terres catalanes aquí pots consultar diferents esdeveniments roses d’interès.

 

L’art és vesteix de rosa

Conscienciar-se sobre el càncer de mama i de com aquest marca tant al cos com a la vida personal i professional de les dones que el pateixen constitueixen alguns dels  leit motives de les obres d’alguns artistes.

Així, avui et donem a conèixer quatre exemples:

Perquè des de les arts també es possible visibilitzar el càncer de mama i informar/impactar sobre els seus de-efectes.

P.S. Us recordem que el proper dilluns 19 d’octubre portarem a terme una iniciaTICva solidària per aconseguir diners per permetin continuar la recerca sobre el càncer de mama. Així, portarem a terme al Cibernàrium un taller sobre l’eina de presentació en línia Prezi (et pots inscriure aquí gratuïtament). Les aportacions voluntàries i les podeu realitzar mitjançant transferència bancària al número de compte de l’AECC ES762100 0814 0602 0062 4346.

Taller de Prezi… inscripcions obertes!

La primera part  del projecte PREZIosa està constituida per aquest bloc de caràcter informatiu-reflexiu. La segona part de la nostra iniciaTICva* PREZIosa es portarà a terme el 19 d’octubre al Cibernàrium de Barcelona, on la Neus Burch i l’Ana Rodera facilitaran un taller (de 9:30 a 12:30) sobre l’eina d’edició de presentacions col·laboratives en línia Prezi.

Les inscripcions ja es troben obertes. Hi ha un límit de 40 places però… si et quedes sense ens podràs seguir via streaming.
La formació és gratuïta però la teva aportació voluntària per lluitar contra el càncer serà molt benvinguda 😀

Utilitza algun d’aquestes dues vies per enviar la teva aportació voluntària:

1 – DONACIÓ ONLINE

2 – TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA

Número de compte: ES762100 0814 0602 0062 4346

T’esperem PREZIosa!!!

preziosa

P.S. T’has preguntat alguna vegada el perquè del significat de la paraula iniciaTICva? Ja ha arribat el moment de desvetllar-te el secret. Aquest TIC fa referència a l’acrònim propi de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Repte: superar el 80%

Obrim aquest nou post amb una bona notícia… el càncer de mama s’ha convertit en una malaltia crònica gràcies a la detecció precoç, els crivats massius (screening) i als nous tractaments.

Segons la Dra. Ana Lluch en aquests darrers anys s’ha produït una revolución” en el arsenal terapéutico, con la incorporación de fármacos biológicos e inmunológicos, efectivos y con menos efectos secundarios”. Al mateix temps, la Dra. Lluch destaca també la importància d’una relació personal entre pacient i metge, basada en el respecte, la confiança, l’intercanvi d’informacions i el feedback constructiu.

Però… hi els diners per continuar la recerca… d’on es poden treure ara que el govern retalla pressupostos dins de l’àmbit de la recerca. És ara, més que mai, quan la implicació social, de les empreses i organitzacions han d’implicar-se en la lluita contra el càncer, ideant propostes que permetin recollir diners per generar investigació i seguir avançant.

Perquè ara per ara la taxa de supervivència es situa en el 80% però aquest es un sostre que hem de trencar per aproximar-nos a una xifra de tres números i això només serà possible si els investigadors i els metges poden seguir descobrint i atacant eficaçment els punts febles d’aquesta malaltia.

Seguint aquesta línia d’implicació, conscienciació i impacte social el 19 d’octubre a les aules del Cibernàrium des del grup GENTIC desenvoluparem un taller sobre l’eina de presentacions en línia Prezi. Les aportacions econòmiques són voluntàries i es poden realitzar mitjançant el número de compte de l’AECC. Les inscripcions apareixeran en breu a la web del Cibernàrium 😀

Ah! No pateixis, si et quedes sense lloc físic podràs seguir tota l’activitat formativa via streaming.

P.S.1 Si vols saber una mica sobre les opinions de la Dra. Ana Lluch, considerada la millor oncòloga d’Espanya per un estudi independent, fes un cop d’ull a aquesta notícia.

P.S.2 Per si estàs entrenant i et ve de guts col·laborar mentre cremes greixos cursesaquí et deixem les darreres curses de la dona que tenen lloc a Espanya.

Un número sobre el càncer

Si t’agrada llegir aquesta setmana no pots deixar de donar-li un bon cop d’ull al volum 191, número 773 de la revista Arbor. Sota el títol Mujer y cáncer es presenten 10 articles relacionats amb el càncer.

arbor

Concretament, sobre el càncer de mama escriuen Miguel Martín, Ana Herrero i Isabel Echavarría. Aquí us deixem un resum del seu article: “El cáncer de mama es un problema socio-sanitario de primer orden en España debido a su elevada incidencia. En las últimas tres décadas se han producido notables mejoras en la supervivencia debidas tanto a la introducción de las campañas de cribado mamográfico como a los nuevos tratamientos médicos. Pese a estos datos optimistas, no hay que olvidar que aún quedan pacientes que recaen tras el tratamiento del tumor mamario (cerca del 20%) y fallecen a causa de la enfermedad, por lo que es importante continuar con los esfuerzos de investigación en cáncer de mama hasta conseguir una tasa de recaída cero. En este artículo se revisan distintos aspectos de esta enfermedad como son sus síntomas y signos, el diagnóstico, la quimioprevención, así como el tratamiento del cáncer de mama localizado y metastásico.

Facebook com a co-tractament oncològic

A Facebook, hi ha de tot! Entre els espais web que nodreixen aquesta xarxa social volem destacar dos:
ejercicioIPEFC Instituo profesional en ejercicio físico y cáncer és la pàgina d’una organització sense afany de lucre, on l’exercici físic es presenta com un recurs ideal per tal d’afrontar, superar i seguir gaudint de la vida un cop el càncer a desaparegut. Així, podem trobar: articles d’interès, vídeos, consells esportius, etc. L’activitat esportiva es converteix en el millor co-tractament per tal de superar les diferents fases de la malaltia. El missatge es clar… no deixis que el càncer et faci penjar les bambes!!!
La comunitat Punto y seguidocomunidad, on tenen cabuda des de vídeos informatius sobre el moment de pèrdua de cabell i com fer-li front mitjançant diferents tipus de mocadors i gorres, fins a exercicis físics adients per tal de practicar-los en diversos moments de l’evolució de la malaltia. La normalització del dia a dia d’una dona amb càncer, presentant recursos diversos, senzills i fàcilment aplicables constitueix l’eix d’aquesta web. Conèixer els efectes del càncer i com fer-lis front és l’objectiu que hi ha darrera d’aquesta iniciativa.

Si trastejes una mica més trobaràs alguns grups a Facebook (la majoria tancats) que tracten diferents àmbits relacionats amb el càncer de mama i també pàgines d’interès.

Blocs de vida

Avui us volem compartir tot un seguit de blocs de dones, i més concretament de dones que han patit o pateixen de càncer de mama. Es tracta d’espais de comunicació virtual on resten reflectides sensacions, sentiments, pors, desitjos, compromisos, esperances, etc. presentades en primera persona.

Són lletres, frases i imatges que s’entrellacen per editar paràgrafs que criden a la vida i que s’escampen per la xarxa. El seu impacte és bidireccional, d’una banda ajuden a les escriptores a treure aquelles vivències i «puntetes» que el càncer va amagant a dins d’una; d’altra banda, fan que aquelles dones que han estat diagnosticades de càncer o l’estan patint trobin un lloc per crear comunitat i conèixer els processos i canvis que estan per venir i com es poden superar d’una manera més eficaç i menys dolorosa.

Et recomanem que facis un tomb per aquests blocs:

Si t’animes… agafa el portàtil i comparteix també la teva experiència de vida, segur que els seus efectes secundaris seran beneficiosos per moltes dones 😀

P.S. Alguns serveis web gratuïts per editar blocs són Blogger o WordPress.com.

Mugrons 3D

Avui ha estat un dia de sol, de color que ens ha fet remenar algun article que teniem guardat i que parlava sobre això mateix color i vida però aquesta vegada vinculada al poder d’una agulla a les mans d’un tatuador expert.

Segurament el nom Vinnie Myers de no us dirà res, però els seus particulars tatuatges són coneguts arreu del món. Aquest home, que viu als Estats Units, i té una clínica de tatuatges constitueix per a moltes dones la darrera parada envers el càncer de mama i el punt de sortida cap a una vida on el mugró o mugrons extirpats tornen a la vida adoptant un format 3D.

Aquí et deixem un mostra de l’art-revitalitzador d’aquest professional.

Bringing Nipples Back To Life.

I per si t’interessa i vols saber més sobre tatuatges de mugrons fes un cop d’ull aquest  aquest article.

La forma i el color poden tornar als teus pits aportant unes noves línies d’alegria al teu pit.

P.S. Tanquem aquest post amb una nota audiovisual. Un curt (molt curt) d’animació per recolzar la la lluita contra el càncer.

 

 

Bye, bye a alguns dels efectes secundaris del càncer de mama

El primer anticòs conjugat ja ha estat presentat a la societat. No! No es tracta de cap nova declinació de l’idioma. És un nou medicament que es fruit de la barreja de dos. Així, el seu potenciar d’acció és més elevat que la quimioteràpia convencional.

El modus operandi d’aquest nou fàrmac, conegut amb el nom de Kadcyla, es caracteritza per actuar només quan arriba a les cel·lules malignes. Llavors deixa caure tot el seu poder. Així doncs, els teixits sans no es fan mal bé.

Així doncs, el 20% de les dones que pateixen el tipus de càncer HER2 i que desenvolupen metàstasis i no responen al tractament estàndard poden beneficiar-se dels efectes positius, el cabell es queda on està i els vòmits i les nàusees es redueixen o eliminen.

Font: El cáncer de mama estrena en un solo fármaco la inmunoterapia y la quimio

Les notícies sobre els nous avenços dins la recerca contra el càncer que ens van arribant, ens fan pensar que de malaltia mortal, determinats tipus de càncer de mama van camí de convertir-se en malalties cròniques. Un somni que es va nodrint i prenent forma de mica en mica 🙂

P.S. Finalitzem aquest post presentant també alguns dels efectes “primaris” que poden aparèixer si el càncer de mama s’està instal·lant al teu cos. Si tens dubtes o notes que alguna de les imatges es correspon amb la teva realitat o ho dubtis i visita al teu metge o metgessa de capçalera.